RWT oefenen

Oefenen voor de RWT-pabo is slim als je deze Landelijke Reken- en wiskundetoets moet halen in het eerste jaar van de Pabo-opleiding.

Je voorbereiden op de RWT-pabo kan op verschillende manieren. Zo kun je de theorie en regels voor rekenen en wiskunde leren, oefenen met RWT oefentoetsen of een training volgen.

Hier leggen we je uit waarom oefenen voor de RWT-PABO een goed plan is. En hoe je dat het beste kunt doen. Welke reken- en wiskunde onderdelen moet je oefenen? Verder geven we je handige tips. 
Kortom: de RWT-pabo haal je zo!

Oefenen voor de RWT-Pabo : voordelen

Door het oefenen van de RWT-stof leer je:
1. jouw basisvaardigheden rekenen en wiskunde opbouwen,
2. jouw snelheid verhogen van opgaven beantwoorden en
3. jouw vertrouwen vergroten.

De basisvaardigheden voor de RWT gaan o.a. over opgaven met breuken, meten, procenten en decimalen. Het is belangrijk dat je alle leerschema’s van rekenen uit je hoofd kent, zoals de tafels, het wortel- en kwadratenschema en het metriek stelsel.

Ga verder veel oefenen met RWT opgaven, zo gaat jouw denksnelheid in rekenen omhoog. Oefen met de kruistabel, en weet het verschil tussen de schaaltabel en de verdelingstabel. Oefen met verhaalsommen die specifiek horen bij de landelijke reken- en wiskundetoets voor de pabo. 
Zo ga je die typische Pabo reken- en wiskunde sommen sneller oplossen. Dat is handig! Op de toets heb je namelijk gemiddeld 1 minuut per vraag voor hoofdrekenen en zo’n 3 minuten voor gemengde vragen. Door vaak te oefenen, ga je sommen sneller herkennen en los je zo’n moeilijke RWT-som wel op!

Tenslotte geeft het oefenen met voorbeeldsommen voor de RWT je een boost in je vertrouwen. Zo sta je steviger in je schoenen, als je de Landelijke Reken-en wiskundetoets voor de Pabo gaat maken.
Oefenen voor de RWT geeft resultaat!

Toetsen oefenen voor de RWT-PABO

Pabo-studenten die behoefte hebben aan het oefenen voor de reken-en wiskundetoets van het eerste jaar zijn op zoek naar oefenmateriaal. Vanaf juli 2024 heeft Cito een voorbeeldtoets beschikbaar.
Wil je meer oefenen met oefentoetsen voor de RWT-Pabo? Alle theorie en rekenregels leren voor deze landelijke reken- en wiskundetoets?

Start dan met leren en oefenen uit deze boeken!

  • RWT-Pabo Oefentoetsen boek
  • RWT-PABO Theorie- en werkboek

Nu verkrijgbaar!

RWT pabo moeilijk? Ga oefenen!

Veel Pabo-studenten geven aan rekenen-en wiskunde moeilijk te vinden. Dat was ook zo met de Wiscat, die tot 31 augustus 2024 wordt afgenomen.

Vanaf 1 september 2024 wordt de Wiscat op de pabo vervangen door de RWT. Deze toets wordt niet makkelijker of moeilijker dan de Wiscat.
Maar… ook nu al zien studenten op tegen de nieuwe RWT-pabo-cito toets.

Misschien heb je de Wiscat toets al een keer gedaan en niet gehaald? Dan moet je straks de deze RWT maken. Je bent zeker niet de enige. Lang niet alle pabo-studenten halen de reken- en wiskundetoets van de cito in een keer.

Hoe komt dat?
Vaak is de basiskennis voor rekenen en wiskunde weggezakt, zijn de rekenvaardigheden verslapt of ging het rekenen altijd al wat moeizamer. Een andere groep studenten schat de Cito reken- en wiskundetoets te licht in en heeft te weinig geoefend met sommen.

Geen nood! Ga de RWT goed voorbereiden.
Met de juiste aanpak en door voldoende te oefenen voor de RWT , kun jij de cito toets ook halen! Om te slagen voor de RWT op de pabo moet je een score halen die voldoet aan de landelijke norm. Dat heet de cesuur voor de RWT.

RWT oefenen
1

PLANNEN

Maak een plan
per week.
RWT oefenen
2

LEREN

Leer rekentheorie
uit je hoofd.
RWT oefenen
3

OEFENEN

Oefen veel!
Zo krijg je automatisme.
RWT oefenen
4

RESULTAAT

Zo haal je de RWT!

Domeinen RWT oefenen

De Landelijke reken- en wiskundetoets rekenen-wiskunde gaat over Hoofdrekenen en nog 4 andere rekenonderdelen.
Dat zijn domeinen en bestaan uit opgaven over:

  1. Basisvaardigheden
  2. Verhoudingen, procenten, breuken, kommagetallen
  3. Meten en meetkunde
  4. Verbanden en statistiek

Start met oefenen voor de RWT-pabo door opgaven te maken over deze domeinen.

De nieuwe reken- en wiskundetoets voor de pabo is daarmee uitgebreid met een nieuw domein, namelijk verbanden en statistiek.

RWT-PABO oefenen: zo doe je dat

Wil jij goed voorbereid zijn op de Landelijke Reken- en wiskundetoets voor de pabo?
Ga dan oefenen met voorbeeld toetsen voor de RWT.

Vanaf september 2024 kun je je perfect voorbereiden op de RWT door te leren en oefenen met:

Boeken | Training | e-learning
van PaboRekenacademy

(voorheen wiscatoefenen.nl)